flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Інформація для маломобільних груп населення

03 травня 2018, 10:19

Шановні відвідувачі Ізмаїльського міськрайонного суду Одеської області!

Люди з особливими потребами є повноцінними членами нашого суспільства і потребують постійної уваги до своїх проблем.

Відповідно до положень статті з Конституції України — людина, її життя і здоров'я, недоторканність та безпека визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю. Права і свободи людини та їх гарантії визначають зміст і спрямованість діяльності держави. Держава відповідає перед людиною за свою діяльність.

Відповідно до частини третьої статі 7 Закону України «Про судоустрій та статус суддів», доступність правосуддя для кожної особи забезпечується відповідно до Конституції України та в порядку, встановленому законами України , що, зокрема , стосується й безперешкодного доступу до приміщень судів маломобільних груп населення (людей з інвалідністю, з тимчасовими порушеннями здоров'я ,  людей похилого віку, яким через вік та стан здоров'я важко самостійно пересуватися, вагітних жінок, батьків з дитячими візочками тощо).

Керівництвом Ізмаїльського міськрайонного суду Одеської області   постійно вживаються відповідні заходи щодо вирішення питання розміщення у приміщенні суду маломобільних груп населення, яке дозволило б створити гідні умови їх перебування у будівлі та забезпечило б належний рівень захисту їх прав.

            Вхід до приміщення Ізмаїльського міськрайонного суду Одеської області обладнаний з урахуванням державних будівельних норм стаціонарним пандусом і кнопкою виклику

Крім того, у суді забезпечено безперешкодний доступ до залів судових засідань, які знаходяться на першому поверсі. Прийом громадян також забезпечується на першому поверсі суду.

          Проте, якщо приміщення, де призначено розгляд Вашої справи знаходиться на іншому поверсі, і вказана обставина створює для Вас труднощі у пересуванні, Ви можете звернутися до секретаря судового засідання з проханням провести засідання у залі на першому поверсі суду.

         Прийом громадян з інвалідністю також забезпечується на першому поверсі. Додатково повідомляємо, що маломобільні групи населення канцелярією суду обслуговуються поза чергою! 

        Також до Вашої уваги на стендах у фойє розміщені зразки процесуальних документів та інша корисна інформація.

        На офіційному веб-сайті Ізмаїльського міськрайонного  суду Одеської області розміщена необхідна корисна інформація для учасників процесу (контакти, режим роботи, як звернутися до суду та багато іншого).

У разі виникнення будь-яких питань стосовно переміщення будівлею суду, надання допомоги у пересуванні, Ви завжди можете звернутися до відповідальної особи за організацію доступу до правосуддя в Ізмаїльському міськрайонному суді Одеської області осіб з інвалідністю та інших мало мобільних груп населення – судового розпорядника Недялкова Яна Івановича

  Заступник керівника апарату суду Сиротенко Наталія Миколаївна (04841) 3-91-26) зможе  надати Вам допомогу в оформленні заяви чи іншого документа. До того ж, в Ізмаїльському міськрайонному суду Одеської області встановлено необхідне обладнання для проведення судових засідань в режимі відеоконференції, що значно спрощує доступ громадян до правосуддя.