flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Заступник керівника-інструкція

17 липня 2017, 13:32

                                                                                   

 

ІЗМАЇЛЬСЬКИЙ  МІСЬКРАЙОННИЙ СУД  ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

________________________________________________________________

Н А К А З

13 липня 2017 року                          м. Ізмаїл                                     №  8 к – од

 

 

Про затвердження посадової інструкції

заступника керівника апарату

Ізмаїльського міськрайонного суду

Одеської області

 

З метою поліпшення організації діяльності Ізмаїльського міськрайонного суду Одеської області, забезпечення належності у визначенні посадових обов’язків заступника керівника апарату суду та відповідно до Положення про апарат Ізмаїльського міськрайонного суду Одеської області затвердженого рішенням зборів суддів № 7 від 06.11.2012 року із змінами та доповненнями, затвердженими рішенням зборів суддів № 1 від 27.01.2015 року.

 

НАКАЗУЮ:

 

  1. Затвердити посадову інструкцію заступника керівника апарату Ізмаїльського міськрайонного суду Одеської області, що додається.

 

  1. Головному спеціалісту Ізмаїльського міськрайонного суду Одеської області Ромалійському Є.Г. розмістити текст цього наказу та посадової інструкції заступника керівника апарату Ізмаїльського міськрайонного суду на офіційному веб-порталі суду.

 

  1. Забезпечити доведення посадової інструкції до відома заступника керівника апарату Ізмаїльського міськрайонного суду Одеської області.

 

  1. Контроль за виконанням наказу залишаю за собою.

 

          В.о. керівника апарату

          Ізмаїльського міськрайонного  суду                                Наконечна В.А.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ПОСАДОВА ІНСТРУКЦІЯ

ЗАСТУПНИКА КЕРІВНИКА АПАРАТУ 

ІЗМАЇЛЬСЬКОГО МІСЬКРАЙОННОГО СУДУ ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

 

  1. Загальні положення

 

  • Посадова інструкція заступника керівника апарату Ізмаїльського міськрайонного суду Одеської області встановлює єдині засади діяльності, обсяг функціональних обов'язків та основні вимоги щодо їх виконання,   права  та  відповідальність  особи,  яка  займає посаду  заступника керівника  апарату Ізмаїльського міськрайонного суду Одеської області (далі — заступник керівника апарату).

1.2. Правовий статус заступника керівника апарату визначається Законами України "Про судоустрій і статус суддів" та "Про державну службу".

1.3. Заступник керівника апарату призначається на посаду та звільняється з посади начальником територіального управління Державної судової адміністрації України в Одеській області за поданням голови суду з  дотриманням вимог трудового законодавства та законодавства про державну службу України.

1.4. До заступника керівника апарату за поданням голови суду начальником територіального управління Державної судової адміністрації в Одеській області може застосовуватися заохочення або накладатися дисциплінарні стягнення відповідно до діючого законодавства.

1.5. На посаду заступника керівника апарату призначається особа, яка:є громадянином України, вільно володіє державною мовою, має вищу юридичну чи економічну освіту, або вищу освіту в галузі державного управління з освітно-кваліфікаційним рівнем магістра, стаж роботи за фахом на державній службі в місцевому суді не менше двох років або на керівних посадах за фахом в державній службі не менше двох років, чи стаж роботи за фахом в інших сферах управління не менше чотирьох років.

1.6.  У своїй роботі керується: Конституцією України, Цивільним процесуальним, Кримінально-процесуальним кодексами, Кодексом адміністративного судочинства, Кодексом про адміністративні правопорушення та іншими кодексами України, Законами України "Про судоустрій і статус суддів", "Про державну  службу",   "Про  боротьбу  з  корупцією", «Про звернення громадян» та іншими законами України, рішеннями Конституційного Суду України, актами Президента України, Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України, актами законодавства та нормативними документами, що регламентують діяльність судових органів, Положенням про Державну судову адміністрацію України, Положенням про територіальні управління державної судової адміністрації, постановами колегії, наказами, інструкціями та рекомендаціями Державної судової адміністрації України та відповідного територіального управління державної судової адміністрації, Інструкцією з діловодства в місцевому загальному суді, Інструкцією користувача автоматизованої системи документообігу суду «Документообіг загальних судів», Загальними правилами поведінки державного службовця, Правилами поведінки працівника суду, іншими нормативно-правовими актами та цією посадовою інструкцією.

1.7. У питаннях організації і застосування методики проведення кадрової роботи та державної служби заступник керівника апарату керується рекомендаціями Головного управління державної служби України, Мінпраці та соціальної політики та Пенсійного фонду України.

 

  1. Завдання

2.1. В разі відсутності керівника апарату суду виконує його посадові обов’язки відповідно до посадової інструкції.

2.2. Здійснює організаційне забезпечення суду, суддів та судового процесу, функціонування автоматизованої системи документообігу у порядку делегованих йому керівником апарату суду повноважень.

2.3. Очолює конкурсну комісію Ізмаїльського міськрайонного суду Одеської області щодо проведення відбору кандидатів на заміщення вакантних посад державних службовців.

2.4. Взаємодіє   з  територіальним  управлінням  Державної  судової  адміністрації України в Одеській області,   правоохоронними   та  іншими   державними   органами,   органами місцевого    самоврядування,    органами    суддівського    самоврядування, іншими установами й організаціями, засобами масової інформації з питань забезпечення діяльності суду у порядку делегованих йому керівником апарату суду повноважень.

2.5 Вивчає практику застосування законодавства. Доводить її до відома працівників апарату суду.

2.6. Ознайомлює  працівників  апарату суду  з  нормативно-правовими  актами  і методичними матеріалами з ведення діловодства.

2.7. За дорученням керівника апарату суду надає пропозиції щодо складення планів роботи суду, складає проекти планів роботи суду, надає на затвердження керівнику апарату за погодженням з головою суду.

2.8. За дорученням керівника апарату організовує спільну роботу працівників  апарату суду  в  ході  підготовки необхідних матеріалів у разі віднесення питань до компетенції декількох підрозділів, працівників апарату суду, про що видається наказ керівника апарату суду.

2.9. За дорученням керівника апарату суду здійснює заходи щодо забезпечення належного матеріального та соціального забезпечення суддів та працівників апарату суду, медичного обслуговування та санаторно-курортного лікування, забезпечення благоустроєним житлом у порядку делегованих йому керівником апарату суду повноважень, про що видається наказ керівника апарату суду.

2.10. Уживає   заходів  організаційного  характеру  щодо  підтримання приміщення суду у стані, придатному для належного його функціонування,  проведення   капітального та поточного ремонтів, технічного   оснащення приміщень, створення безпечних та комфортних умов для працівників та осіб, які перебувають у суді, забезпечує наявність необхідних ресурсів та оргтехніки, безперебійне її функціонування у порядку делегованих йому керівником апарату суду повноважень, про що видається наказ керівника апарату суду.

2.11. Забезпечує виконання та необхідне дотримання працівниками апарату суду правил охорони праці та протипожежної безпеки, правил внутрішнього трудового розпорядку працівників апарату Ізмаїльського міськрайонного суду Одеської області у порядку делегованих йому керівником апарату суду повноважень, про що видається наказ керівника апарату суду.

2.12. Здійснює контроль за веденням первинного обліку справ і матеріалів, розгляд яких передбачено процесуальним законодавством, контролює створення та заповнення обліково-статистичних карток в автоматизованій системі «Документообіг загальних судів» у порядку делегованих йому керівником апарату суду повноважень, про що видається наказ керівника апарату суду.

2.13. Здійснює контроль за направленням судових справ із скаргами, поданнями до судів вищих інстанцій у порядку делегованих йому керівником апарату суду повноважень, про що видається наказ керівника апарату суду.

2.14. Здійснює контроль за своєчасним та якісним зверненням судових рішень до виконання у порядку делегованих йому керівником апарату суду повноважень, про що видається наказ керівника апарату суду.

2.15. Здійснює контроль за своєчасною здачею судових справ до канцелярії суду, перевіряє належне оформлення справ, проводить аналітичну роботу щодо строків здачі справ до канцелярії суду, готує відповідні пропозиції з удосконалення цієї роботи, систематично доповідає голові суду та керівникові апарату про випадки порушення термінів здачі судових справ до канцелярії суду у порядку делегованих йому керівником апарату суду повноважень, про що видається наказ керівника апарату суду.

2.16. Виконує доручення керівника апарату суду, голови суду та начальника ТУ ДСА України  в Одеській області.

 

  1. Обов’язки

3.1. Вірно служити народові України, суворо дотримувати Конституції, Законів України "Про державну службу", "Про судоустрій і статус суддів",  інших актів законодавства, сприяти втіленню їх у життя, зміцнювати їх авторитет, охороняти права, свободи і законні інтереси громадян, з гідністю нести високе звання державного службовця, сумлінно виконувати свої обов’язки

3.2. Сумлінно виконувати службові обов’язки.

3.3. Підтримувати рівень кваліфікації, необхідний для належного виконання службових обов’язків.

3.4. Виконувати посадові завдання та обов’язки у відповідності до Посадової інструкції, виконувати накази, розпорядження та вказівки  вищестоящих, у порядку підпорядкованості, керівників, віддані в межах їхніх посадових повноважень, за винятком незаконних.

3.5. Не розголошувати відомості, що становлять державну або іншу охоронювану законом таємницю, а також відомості, що стали йому відомими у зв’язку з виконанням посадових обов’язків, у тому числі відомості, що стосуються приватного життя й здоров'я громадян або що зачіпають їхні честь та гідність.

3.6. Берегти державне майно, у тому числі надане йому для виконання посадових обов’язків.

3.7. При виконанні посадових обов’язків дотримуватися норм і правил по охорони праці та техніки безпеки.

3.8. Надавати у встановленому порядку відомості щодо себе та членів своєї сім’ї.

3.9. Надавати у встановленому порядку відомості про доходи, зобов'язання фінансового характеру та майновий стан щодо себе та членів своєї сім'ї.

3.10. Дотримуватися обмежень, пов’язаних із прийняттям на державну службу та її проходженням.

3.11. Повідомляти голову суду про особисту зацікавленість при виконанні посадових обов’язків, яка може призвести до конфлікту інтересів, приймати міри по упередженню означеного конфлікту.

3.12. Дотримуватися вимог Загальних правил  поведінки державного службовця.

3.13. Дотримуватися вимог Правил поведінки працівника суду.

3.14. Дотримуватися вимог інших нормативно-правових актів та цієї посадової інструкції.

 

  1. Права

4.1. Користуватися  правами  і свободами, передбаченими Конституцією України, КЗпП України, Законами України "Про державну службу", "Про судоустрій і статус судді" та іншими актами законодавства.

4.2. На соціальний та правовий захист відповідно до свого статусу.

4.3. Представляти суд в інших управлінських структурах з питань, що належать до його компетенції та наданих повноважень.

4.4. Вести ділове листування з органами системи Державної судової адміністрації,
органами та установами судової системи, іншими державними органами, установами і організаціями у межах своєї компетенції.

4.5. У встановленому порядку готувати запити,  клопотання, звернення тощо з питань, що стосуються діяльності апарату суду і належать до його повноважень.

4.6. Проводити службові наради працівників апарату суду з питань, що належать до його повноважень.

4.7. Брати участь у засіданнях колегії територіального управління Державної судової адміністрації відповідної області, бути призначеним до складу колегії цього управління, а також брати участь у нарадах, засіданнях робочих груп тощо з питань організації діяльності апарату судів, що проводяться територіальним управлінням Державної судової адміністрації,  у порядку делегованих йому керівником апарату суду повноважень.

 

  1. Відповідальність

5.1. Заступник керівника апарату суду відповідно до Кодексу законів про працю України, Законів України «Про судоустрій і статус суддів», «Про державну службу» та «Про засади запобігання та протидії корупції» несе відповідальність: за порушення трудової та виконавської дисципліни, за неякісне або несвоєчасне виконання посадових завдань та обов'язків, за дії або бездіяльність, які призведуть до порушення прав та законних інтересів громадян, за розголошення відомостей, що становлять державну або іншу охоронювану законом таємницю, а також відомості, що стали йому відомими у зв’язку з виконанням посадових обов’язків, у тому числі відомості, що стосуються приватного життя й здоров'я громадян або що зачіпають їхні честь та гідність, за невчасне виконання або невиконання наказів, розпоряджень та вказівок вищестоящих, у порядку підпорядкованості, керівників, віддані в межах їхніх посадових повноважень, за винятком незаконних, за надання судді недостатньої або необ’єктивної інформації в межах його повноважень, порушення норм етики поведінки державного службовця та обмежень, пов'язаних із прийняттям на державну службу та її проходженням.

5.2. Відповідно до вимог частини 3 статті 24 Закону України «Про судоустрій і статус суддів дисциплінарні стягнення накладає начальник ТУ ДСА України  в Одеській області за поданням голови суду.

5.3. Відповідно до вимог статті 64 Закону України «Про державну службу», особи, винні у порушенні законодавства про державну службу, несуть цивільну, адміністративну або кримінальну відповідальність згідно із чинним законодавством.

 

 

  1. Взаємовідносини за посадою

6.1. Заступник керівника апарату безпосередньо  підпорядкований начальнику ТУ ДСА України в Одеській області, керівнику апарату суду.

6.1. Заступник керівника апарату свою діяльність узгоджує з керівником апарату суду та головою суду.

6.2  Заступник керівника апарату отримує доручення безпосередньо від керівника апарату суду, голови суду та начальника ТУ ДСА України  в Одеській області.

6.3. Документи на опрацювання заступнику керівника апарату передаються за резолюцією вищестоящих керівників, виданою в межах їхніх посадових повноважень.

6.4. Заступник керівника апарату,  під час виконання своїх обов’язків та завдань, взаємодіє з іншими працівниками апарату суду, територіального управління державної судової адміністрації та з органами державної влади, підприємствами, установами, організаціями.

 

 

 

 

З посадовою інструкцією ознайомлений :

 

 

______________                                ________________                   ____________________

        Дата                                                (підпис)                                   ініціали, прізвище