flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Безоплатна правова допомога

01 травня 2023, 11:43

Безоплатна правова допомога – правова допомога, яка гарантується державою та повністю або частково надається за рахунок коштів Державного бюджету, місцевих бюджетів та інших джерел.

Закон України «Про безоплатну правову допомогу» визначає порядок надання безоплатної первинної правової допомоги та безоплатної вторинної правової допомоги, яка включає такі види правових послуг, як надання правової інформації, консультацій і роз’яснень з правових питань; складення заяв, скарг, інших документів правового характеру (крім процесуальних), а також надання особі допомоги в забезпеченні доступу особи до вторинної правової допомоги та медіації.

В центрах безоплатної правової допомоги ви зможете отримати:

- консультацію або роз’яснення з правових питань;

- допомогу у складанні позовних заяв та інших процесуальних документів до суду, представництво інтересів у судах.

В статті  14 Закону України «Про безоплатну правову допомогу» визначено категорії осіб, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу.

Якщо ви належите до однієї з категорій, то можете звернутися до Центру правової допомоги або сектору бюро правової допомоги із заявою, в якій має бути зазначено вид правової допомоги (складання процесуальних документів або представництво інтересів у суді) та суть звернення (правове питання яке необхідно вирішити у судовому порядку).

Як отримати безоплатну правову допомогу

  • у контактному центрі системи БПД 0 800 213 103 (дзвінки зі стаціонарних та мобільних телефонів безкоштовні); номер для дзвінків з-за кордону +38 (044) 363 10 41 (вартість дзвінка з-за кордону за тарифами вашого оператора зв’язку). Юристи на зв’язку у будні з 8:00 до 19:00, у суботу та неділю з 9:00 до 18:00.
  • у бюро правової допомоги по всій території України (адреси бюро — за посиланням: https://bit.ly/bpd_buro);
  • готові правові консультації розміщені на довідково-інформаційній платформі правових консультацій «WikiLegalAid» https://linktr.ee/legalaid.gov.ua.
  • у консультаційному пункті. Задля максимального наближення правових послуг до соціально вразливих категорій осіб працівники бюро правової допомоги організовують та забезпечують роботу консультаційних пунктів у приміщеннях органів державної влади, місцевого самоврядування, соціального захисту населення, центрів надання адміністративних послуг, громадських організацій, які опікуються питаннями захисту прав окремих вразливих категорій громадян, та інших організацій. Графік роботи таких консультаційних пунктів (дату та час проведення прийому осіб) можна дізнатися у відповідному бюро правової допомоги. Контакти усіх точок доступу до безоплатної правової допомоги — на мапі за посиланням: https://bit.ly/bpd_buro.

 

Контакти центру

   https://legalaid.gov.ua/tsentry/izmayilskyj-mistsevyj-tsentr-z-nadannya-bezoplatnoyi-vtorynnoyi-pravovoyi-dopomogy/

   пр-т Миру, 23, м. Ізмаїл, Одеська область, Україна, 68600

   Телефон: (04841) 59509

   Email: izmayil.odesa@legalaid.od.ua

ЧАС РОБОТИ

Понеділок–п'ятниця з 09:00 до 18:00

Обідня перерва - без перерви на обід

Субота, неділя - вихідні дні

 

Бюро правової допомоги Ізмаїльський місцевий центр

з надання безоплатної вторинної правової допомоги розташовані за адресами:

 м. Ізмаїл

  пр-т Миру, 23,

  E-mail: izmayil.odesa@legalaid.od.ua

  тел.: (04841) 5 95 05

 м. Кілія

  вул. Миру, 77

  E-mail: kiliiske@legalaid.od.ua

  тел.: (04843) 44 088

 м. Рені

  вул. 28 Червня, 125

  E-mail: reniiske@legalaid.od.ua

  тел.: (04840) 40 271

 м. Болград

  вул. Інзовська, 170

  E-mail: bolhradske@legalaid.od.ua

  тел.: (04846) 40 426